Komuna Vertop

13 Janar 2014, Comments 0

Ne perberje te  kesaj komune  jane 11 fshatra

Ka nje popullsi prej  7507  banore me 1948 familje

Siparfaqja gjithsej 9792 ha.Toke bujqesore 2808  ha.

Lartesia  mbi nivelin e detit ne qendren e komunes 178  m

Largesia nga qendra e rrethit 15 km.

Eshte njesi venore me shtrire nga zone fushore me fshatrat vodice e fushe peshtan ne zone kodrinore  dhe malore me fshatrat  Kapinove e Tomor .Ka kushte te pershatshme per zvillimin e perimtarise , fritikoltires dhe vreshtarise.

Comments are closed.